Hoe zet ik thuis zelf acrylnagels?

Hoe zet ik thuis zelf acrylnagels?

De nagelstudio’s zijn na een lange tijd weer open! Dit is geweldig nieuws voor iedereen die zat te wachten om eindelijk weer mooie nagels te laten zetten. Maar waarom kan je het niet in je eigen huis zelf proberen? Het is een activiteit die je even bezig zal houden, en het vergt wat oefening om het onder de knei te krijgen, maar op lange termijn zul je hier veel profijt van hebben.

Wat heb je nodig om thuis zelf acrylnagels te zetten?

Voordat je kan beginnen met het zelf zetten van acrylnagels, zal je even je inventaris moeten aanvullen met benodigdheden. Elk product heeft zijn specifieke eigenschappen en redenen waarom het onmisbaar is wanneer je acrylnagels gaat zetten:

Metalen bokkenpoot: Ook wel de cuticle pusher genoemd. Dit item gebruik je om je nagelriemen wat losser te maken en terug te duwen. Hiermee verwijder je ook dode huidcellen die zich nog op nagelplaat bevinden.

Cuticle Clean: Bevat een bitje met een rond en klein kopje. Het product lijkt veel op de metalen bokkenpoot, toch zit er een verschil in! De cuticle clean heeft als extra toevoeging dat het losse velletjes verwijderd bij de nagelriem.

Staleks-schaar: Het kromme schaartje wordt gebruikt om de nagelriem en ruwe huid te verwijderen.

Acrylpoeder: Je kunt geen acrylnagels zetten zonder acrylpoeder. Het is een poeder dat je gebruikt met een vloeistof om een vloeibare substantie te krijgen, bij blootstelling aan de lucht droogt deze substantie in enkele seconden op. Het acrylpoeder zorgt voor de opvulling en kleur bij het aanbrengen op de nagels.

Acryl vloeistof: Dit is de vloeistof die je mengt samen met de acrylpoeder om een vloeibare substantie te krijgen. Zoals je geen acrylnagels kan zetten zonder acrylpoeder, kun je ook geen nagels zetten zonder acryl vloeistof. De vloeistof zorgt voor de flexibiliteit en hechting. De binding is de danken aan de keratine vloeistof, die ervoor zorgt dat de acryl niet loslaat van de natuurlijke nagel.

Buffer vijl: De vijl is een zachte vijl met zeer fijne korrels. Met deze vijlen kunnen de kleine oneffenheden op de nagel weggevijld worden.

Nagel primer: Een primer breng je aan om te voorkomen dat de acrylnagel loslaat van de natuurlijke nagel. De primer breng je aan op de natuurlijke nagel, die ervoor zorgt voor optimale hechting tussen je nagel en de acryl.

Nail prep: Nagel hydratatie wordt gedaan met een nagel prep, die de aanhechting van gelnagellak verbetert. De nagel prep zorgt ervoor dat nagellak een langere draagbaarheid hebben en helpt bij het verwijderen van onzuiverheden op de nagelplaat.

Base & Top gel: Een basis (base) gel zorgt voor een betere hechting tussen de natuurlijke nagel en de gel die daarna komt. Een top gel geeft een glans af als deze is uitgehard onder een UV-lamp. Een top gel dient ook als hechting en als bescherming tegen verkleuringen van het zonlicht. Het komt steeds vaker voor dat je een base en topgel in een potje kan krijgen.

Penseel: Om de acryl te kunnen aanbrengen heb je een goede acrylpenseel nodig. De aanschaf, het schoonmaken en het goed opbergen van een acrylpenseel zullen ervoor zorgen dat het eindresultaat op de nagels optimaal is en dat jij het penseel lang kan gebruiken. Bij een aankoop let je op dat de haren van penseel niet van kunststof zijn omdat die de vloeistof niet goed kunnen opnemen. Je moet het penseel regelmatig schoonmaken in penseelreiniger en opbergen op een stofvrije plek en het liefst liggend.

Sjablonen: Wil je langere acrylnagels? Dan heb je zeker nagelsjablonen nodig. Dit is een verlengingstechniek waardoor je de acryl op een stuk strip kunt aanbrengen. Aan het einde verwijder je de strip maar blijft het verlengde stukje acryl wel samen met het stuk acryl wat op je natuurlijke nagel ligt.

Je hebt meerdere extra’s die bij je inventaris kan worden toegevoegd (denk aan verschillende kleuren van acrylpoeders). De basis is belangrijk omdat een goede voorbereiding het halve werk is, en ook nodig is om een resultaat te creëren waar je ook tevreden mee bent. Je kunt de benodigdheden vinden bij een nagelgroothandel die een groot assortiment heeft waardoor jij de producten kan kiezen die van benodigde kwaliteit zijn.

Hoe moet ik thuis zelf de acrylnagels zetten

Wanneer je alles in huis hebt kunnen halen wat je nodig hebt om acrylangels te zetten, is het tijd om aan de slag te gaan. Het zetten van acrylnagels kun je verdelen in drie onderdelen:

  • De voorbereiding
  • Het aanbrengen
  • Het drogen

De voorbereiding

Met de voorbereiding zorg je ervoor dat de dode huidcellen verwijderd zijn (cuticle clean) en dat de nagelriemen naar achteren zijn geduwd (bokkenpootje).

Wanneer je met een sjabloon werkt, vijl je je nagel kort tot aan de vinger toe, doe je dat niet dan gebruik je de buffer vijl om je nagel in gewenst model te vijlen.
Je gebruikt wederom weer de buffer vijl om de glans van je nagels te verwijderen, pas wel op dat je niet te hard vijlt omdat je anders de nagelplaat kan beschadigen.

Met de nagel prep voorkom je dat de nagels vochtig en vettig zijn of nog vel bevatten.

De nagel primer zorgt voor een hechtingslaag tussen de natuurlijke nagel en het product. Je hoeft hiervan maar een dun laagje aan te brengen.

Wanneer je kiest voor het gebruik van sjablonen, plaats je een sjabloon tegen de nagel aan voordat je acryl aanbrengt.

Het aanbrengen

Je gebruikt je penseel, die in acryl vloeistof is gedoopt, om een bolletje met acryl poeder op te pakken. Vervolgens plaats je de substantie op de nagel en werk je vanuit de nagelriem naar de rest van je nagel. Je gebruikt twee bolletjes om ervoor te zorgen dat het goed aansluit op elkaar en om een glad geheel te creëren.

Het drogen

Op het moment dat het acryl op de gewenste manier in model is gebracht, kan de nagel gaan opdrogen. Dit kan door de nagels te laten drogen in de buitenlucht. Zorg hierbij dat je voldoende tijd neemt om de nagels te laten uitharden.

Wanneer de nagels uitgehard zijn, kun je de sjabloon verwijderen en de nagels vijlen in het gewenste vorm. Als afsluiter plaats je een laag van de topgel om de nagels te beschermen tegen stoten en verkleuringen.

Nu je zelf een acryl heb aangebracht op je nagels, kun je eindeloos variëren met kleuren en vormen. Je hebt de basis onder de knie en je kunt vanaf dit punt alleen maar beter worden! Op deze manier hoef jij niet meer naar de salon en ben je niet langer gebonden aan een afspraak. Vanaf nu kan je thuis zelf acrylnagels zetten en rondlopen met de mooiste nagels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *