Optimale verzorging voor natuurlijke krullen

Optimale verzorging voor natuurlijke krullen

Natuurlijke krullen, veel van je vriendinnen zullen er jaloers op zijn. Allemaal leuk natuurlijk maar zo af en toe weet jij wel beter. Het verzorgen van natuurlijke krullen kan een behoorlijke klus zijn. Want krullen vragen nou eenmaal om een intensievere verzorging en een specifieke behandeling.

Klachten als droog haar, krullen die snel uitzakken of een jeukende hoofdhuid komen vaak voor bij mannen en vrouwen met een bos natuurlijke krullen. Het klinkt logisch, maar deze klachten kun je verhelpen door je krullen op de juiste manier te verzorgen.

De Curly Girl Methode

De Curly Girl methode is een haarverzorgingsmethode speciaal ontwikkeld om natuurlijke krullen optimaal te verzorgen. Deze methode is bedacht door Lorraine Massey. Ze schreef er een boek over; Curly Girl: the handbook. Dit handboek voor mannen en vrouwen met krullend haar is een aantal jaren ook opgepakt in Europa. Sinds dien is de CG methode community enorm gegroeid. Steeds meer (vooral) vrouwen passen de curly girl methode toe voor een optimale verzorging van krullen.

Bepaal je haareigenschappen

De Curly Girl methode gaat er vanuit dat je geen ‘normale’ shampoo meer gaat gebruiken. De meeste shampoos bevatten sulfaten, siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol. De ingrediënten zijn schadelijk voor je haar en zorgen voor verschillende nadelige effecten op je krullen. Haarverzorgingsproducten waar één van deze ingrediënten in zitten ga je dus vermijden. In plaats daarvan gebruik je alleen nog maar CG proof producten.

Voor het kiezen van de juiste verzorgingsproducten is het belangrijk om je haareigenschappen te bepalen. Hier in bepaal je de elasticiteit, hydratatie, porositeit, densiteit en dikte/structuur van je krullen. Klink ingewikkeld maar val reuze mee. Op CGprodcuten.nl vind je uitgebreide uitleg over hoe je deze eigenschappen heel eenvoudig kunt bepalen.

Kies de juiste verzorgingsproducten

Zodra je de eigenschappen van je krullen hebt bepaald kun je de juiste verzorgingsproducten kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld krullen hebt met lage elasticiteit, deze kun je herkennen wanneer je krullen ruw en stroachtig aanvoelen, dan bevat het haar te veel proteïne. Het advies is dan om producten te gebruiken waar geen proteïne in zit. 

Bekende merken met een uitgebreid assortiment CG proof verzorgingsproducten is Cantu. Cantu biedt een uitgebreid assortiment styling gels, conditioners en creams van topkwaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *