Start nu al met je goede voornemens!

Start nu al met je goede voornemens!

Normaal gesproken starten veel mensen richting het einde van het jaar met het bedenken van goede voornemens voor het komende jaar. Maar waarom zou je niet nu al starten met je goede voornemens?

Waarom nu al beginnen?

Dit jaar loopt natuurlijk sowieso anders dan anders. Misschien zit je noodgedwongen meer thuis of heb je juist meer ontspanning nodig omdat je werk meer vraagt dan normaal. Het werken aan goede voornemens geeft je een bepaald doel waar je naartoe kunt werken en kan ook zorgen voor afleiding. En waarom zou je daar dan pas in het nieuwe jaar mee beginnen?

Voorbeelden van goede voornemens

Misschien wil je de coronakilo’s wel kwijt of wil je af van die vieze sigaretten. Dat zijn dan ook meteen de twee voornemens die vaak genoemd worden. Een groot voordeel van stoppen met roken: je huid ziet er meteen een stuk stralender uit! Maar er zijn nog veel meer goede voornemens te noemen zoals het leren van een nieuwe taal, een instrument leren bespelen, assertiever worden of het maken van mooiere foto’s op Instagram. Het kan echt zo breed als je zelf wilt. Probeer als het kan wel een duidelijk doel te stellen waar je naartoe wilt en een manier waarop je kunt zien of je echt verbeterd bent.

Je hoeft het niet alleen te doen

Dat je aan je goede voornemens wilt werken, betekent niet dat je dit alleen hoeft te doen. Voor alle goede voornemens zijn wel manieren te bedenken waarop je hulp kunt krijgen. Misschien worstel je al langer met extra kilo’s en wil je daar nu echt mee aan de slag. Er zijn verschillende mensen die je daarbij kunnen helpen door middel van voeding of zelfs een ‘virtuele maagband’. Ook voor het stoppen met roken zijn genoeg hulpmiddelen te bedenken. En als voor het maken van mooie foto’s op Instagram zijn speciale online cursussen beschikbaar.  

Hebben we je genoeg inspiratie gegeven om nu al te starten met de goede voornemens? Ga ervoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *