Houd als onderneemster tijd over om jezelf te verwennen

Houd als onderneemster tijd over om jezelf te verwennen

Vrouwelijke ondernemers werken vaak hard. Hun passie, gedrevenheid en doorzettingsvermogen is dan ook behoorlijk groot te noemen. Al deze zelfstandige zakenvrouwen, waarvan de groep snel stijgend is, staan echter ook in deze moderne tijd nog voor veel uitdagingen. Vrouwen in het bedrijfsleven worden namelijk voortdurend met allerlei obstakels en barrières geconfronteerd die de mannelijke tegenhangers vaak niet hebben. Als gevolg hiervan kan de weg om aan de top van hun business te komen extra uitdagend zijn. Vrouwen zouden daarom zelf hun volledige potentieel moeten realiseren om dit mogelijk te kunnen maken. En de volgende tips zouden daarbij kunnen helpen.

Zoek naar vrouwelijke zakenpartners

Als zakenvrouw in een door mannen gedomineerde wereld, zal het starten van een eigen bedrijf zonder enige zakelijke partners flink wat inspanning vergen. Het is daarom heel belangrijk om relaties op te bouwen met vrouwen die dezelfde visie hebben als jij. Dit kan bijvoorbeeld via social media. Alle invloedrijke zakelijke leiders weten immers wel hoe belangrijk het is om een ​​sterk team op te bouwen en elkaar te blijven motiveren. De eenvoudigste manier om jouw doelen te bereiken en je bedrijf te laten groeien, is zodoende door mensen te beïnvloeden. Alle grote topvrouwen weten dus ook maar al te goed wanneer ze moeten spreken en wanneer ze moeten luisteren.

Als zij spreken, zijn ze overtuigende communicators die anderen kunnen motiveren. Om andere personen te inspireren en hen in jouw bedrijfsidee te laten geloven, moet je heel duidelijk en zelfverzekerd zijn over wat jij doet. Communicatie is daarom één van de meest waardevolle succes vaardigheden van topleiders.

Vertrouwen is een manier van denken

Zowel vrouwelijke als mannelijke ondernemers noemen vertrouwen het meest waardevolle vermogen dat voor succes nodig is. Dit is niet echt verwonderlijk, want zelfverzekerd zijn kan voor veel zakenvrouwen een grote strijd zijn. Het zakenleven heeft gelukkig al heel veel vrouwen getoond dat zelfvertrouwen een vaardigheid is die je trainen kunt. Je kunt het zelfs oefenen om het zo te verbeteren. Zelfverzekerd zijn wordt vaak als een soft skills beschouwd. Dit komt vanzelf naar je toe als jij in jouw eigen capaciteiten, vaardigheden en ervaringen gelooft; heb 100% vertrouwen in jezelf en in je missie. Toon ook vertrouwen in wat je doet en ken je eigen waarde. Succesvol zijn door jezelf te zijn en vertrouwen te hebben in wie je bent, dat is waar het allemaal om draait!

Luister, leer en pas je aan

Veel succesvolle zakenmensen beweren dat luisteren de meest waardevolle truc voor een succesvolle leiderschap is. Ze zijn om deze reden constant naar nieuwe informatie op zoek en ze erkennen hierbij dat we niet voor niets twee oren en één mond hebben. Het is ook van vitaal belang om actie te ondernemen, de beste eerste stap is daarbij om een ​​goed begrip van jouw klanten te hebben. Begrijp de concurrentie in je branche en vind daarin het unieke element dat jij aan deze markt kunt toevoegen. Dit alles kan er zelfs toe leiden dat jij de concurrentie een stap voor bent.

Balans tussen je zaken- en gezinsleven

Het is daarnaast ook heel belangrijk om jezelf niet te verwaarlozen, door echt alles zelf te gaan doen. Zorg ervoor dat je al het werk dat goed uit te besteden is, ook zeker op een goede plek neerlegt. Het is in dit geval essentieel om ervoor te zorgen dat jouw hele team over de vereiste vaardigheden en kwaliteiten beschikt. En mocht je per ongeluk niet echt over een team beschikken en bijna al het werk wel zelf doen, denk dan bijvoorbeeld aan het uitbesteden van de boekhouding. Dit uitbesteden en daarbij de belastingaangiftes, zal jou veel tijd opleveren. 

Bezoek een hamam badhuis om te komen tot nieuwe ideeën

Tijd die je vind, ga je ongetwijfeld weer besteden aan andere dingen. Soms is het belangrijk om ook ontspannen tot jezelf te komen. Dan gaan er zich weer nieuwe ideeën ontwikkelen. Dit is belangrijk voor de toekomst. Een dagdeel naar een hamam badhuis wordt zo een bijzonder goed idee. Zo kun je jezelf eens heerlijk verwennen met een spa of iets vergelijkbaars. Om zo ultiem te ontspannen kom je tot nieuwe zaken en ga je weer volop met gezonde energie verder. 

Extra manieren vinden om tijd te kunnen besteden aan je bedrijf, je gezin en jezelf is dus ook zeker de sleutel tot het bereiken van die ongrijpbare balans tussen werk en privé. Maar als dit allemaal lukt, dan is dit een groot succes. Zoiets als het tegelijkertijd winnen van twee grandslamtoernooien!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *